Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Alıç Reçeli

Alıç Reçeli

Alıç Reçeli, alıç özellikle Kıbrıs bölgesine özgü bir meyvedir. Alıç Kıbrıs'ta çok yaygındır. Alıç yaprağını döken bir ağaç çeşididir. Üstü etli meyvesi çekirdekli bir meyvedir. Alıç Ekim ve kasım aylarında yetişen bir meyve türüdür daha önce aranızda belki alıcı duymayanlar bulunabilir. Ancak alıcı bilen bilir alıç ile çok güzel reçeller ve marmelatlar yapılabilir. Alıç reçeli yapımında fazlaca şeker kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise alıç meyvesinin biraz ekşi olmasıdır. Yalnız bilinmesi gereken alıç reçelinin yapımı biraz zahmetlidir. Çünkü alıcın reçel yapımı sırasında uzun süre kaynaması gerekmektedir. Ama kahvaltıların vazgeçilmez reçelleri arasında yer alan alıç reçeli çok lezzetli bir reçeldir. Ülkemizde alıç Batı Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişir sağlığa çok faydalı bir meyvedir. Şimdi alıç reçeli için gerekli olan malzemeler ve yapılışından bahsedelim.

Alıç Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 Kg taze alıç
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardak su
  • Yarım limon

Alıç Reçeli Nasıl Yapılır?


Alıç reçeli yapmak için öncelikle hazırlanmış olan taze alıçlar temizlendikten sonra 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir. Daha sonra tuzlu suda bekleyen alışlar birkaç defa yıkandıktan sonra alıcının içerisinde bulunan çekirdekleri çıkarılır. Çekirdeklerini çıkarmış olduğumuz alışları derince bir tencere içerisine alarak üzerine toz şeker ilave edilir. Alıç reçelinin daha iyi olması için toz şeker ve alıcın karışmış olduğu tencere yaklaşık olarak 10 saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra ertesi gün şekerle karışmış olan alıçların suyunu salmış olduğu görülecektir. Bu karışımı iyice karıştırır hazırlanan şeker ve alıç meyvesinin karışımını kısık ateşte pişirmeye başlanır. Uzun süre kısık ateşte kaynayan alıç reçeli koyu bir kıvam aldıktan sonra içerisine limon suyu ilave edilir. Alıç reçeli ocakta kısık ateşte kaynarken en önemli yapılması gereken üzerinde biriken köpüklerin alınmasıdır. Alıç reçeli bir müddet tamamen karıştırıldıktan sonra ocaktan indirilir. Daha sonra önceden hazırlamış olduğumuz kavanoz içerisine pişen alıç reçeli boşaltılır ve kavanoza konan alıç reçelinin kapağı sıkıca kapatılarak hava almaması sağlanır ve kavanoz ters çevrilir. Hazırlanan alıç reçeli oda sıcaklığında bir gün bekletilir. Son olarak hazırlanan alıç reçeli kavanozu buzdolabına konur ve kahvaltı sofralarınızda afiyetle yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 19:02:46
Alıç Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Alıç Reçeli Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Alıç Reçeli"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Alıç Çiçeği
Alıç Çiçeği
Alıç Çiçeği, Alıç çiçeği 2-5 metre yükseklikte, Nisan–Mayıs aylarında açan, orman ve yol kenarlarında rastlanan, koyu sarı veya esmer kırmızı meyveleri olan çalıya benzeyen bir ağaçta açan çiçeklerdir. Birçok alıç türü ülkemizde Batı ve Güney Anadolu...
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Dalının Faydaları
Alıç dalının faydaları, alıç 10 metre kadar uzayan, dikenli, pembe ve beyaz çiçekli bir ağaçtır. Alıç daha çok yabani bir bitkidir. Meyveleri 6-10 mm çapındadır ve esmer ya da kırmızı renkte bulunur. Alıcın tatları ekşidir. Yemişen, barut ağacı gibi ...
Alıç Yaprağı
Alıç Yaprağı
Alıç Yaprağı, alıç, Sonbahar meyvesi olan, dikenli dallara sahip bir ağaçtır. On metreye kadar yükselebilir. Yuvarlak bir görünümü olan alıç, kırmızı, sarı, beyaz, yeşil, pembe renklerinde olur. Tadı da renklerine göre değişir. Ormanlık, su yatağı ke...
Alıç Ekstraktı
Alıç Ekstraktı
Alıç Ekstraktı, On metreye kadar uzayabilen, dikenli, beyaz ya da pembe çiçekli bir çalıya benzer ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, küçük birkaç çekirdekli, sarı ya da kırmızı renklidir. Hafif ekşi tada sahip meyvelerdir. Alıç ağacının yaprak, çiçe...
Alıç Kurusu
Alıç Kurusu
Alıç Kurusu, Alıç kurusu, gülgillerden bir ağaçtır. Alıç kurusu, alıç ağacının çiçekleri, kabukları, yaprakları ve meyveleri kurtularak elde edilmektedir. Alıç kurusu, alıç ağacının içerisinde, triterpenoit, saponinler, aminler, flavonlar, C vitamini...
Alıç Faydaları
Alıç Faydaları
Alıç Faydaları; alıç barut ağacı, ekşimuşmula ve yemişen olarak da bilinmektedir. Alıç faydaları, alıç ağacı on metreye kadar uzayabilen pembe ve beyaz çiçekli, dikenli bir ağaçtır. Alıç faydaları, alıç ağacı meyveleri altı, on milimetre çapında esme...
Alıç Ağacı
Alıç Ağacı
Alıç ağacı, yaklaşık olarak 6-12 metre arasında bir boya sahiptirler. Alıç ağacının çiçekleri pembe ve beyaz şeklinde iki farklı renkte ve dikenli olan alıç ağacı türü genellikle yabani doğada kendi kendine yetişir. Alıç ağacının meyveleri muşmula il...
Alıç Hapı
Alıç Hapı
Alıç Hapı, Alıç meyvesi kalp damarlarındaki kan akımını artırarak, kalp krizi riskini önler ve tıkalı damarları açma özelliğine sahip bir meyvedir. Alıcın kalp sağlığı üzerine olumlu etkisi pek çok doktor ve araştırmacılar tarafından kabul edilmiştir...
Alıç
Alıç
Alıç, halk arasında barut ağacı, ekşi muşmula, yemişen gibi isimlerle de bilinen yabani sonbahar meyvesidir. Yaklaşık on metreye kadar ulaşan dikenli dalları bulunan bir ağaçtır. Pembe ve beyaz çiçekler açar. Alıç meyveleri esmer kırmızı, kırmızı ren...
Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı, Alıç meyvesi pembe beyaz renkli çiçekler açan dikenli bir ağaçtan olan bir meyvedir. Alıç meyvesi yabani bir meyve olarak bilinir alıç meyvesi özellikle kırmızı ya da sarı renkli olmaktadır. Alıcın mayhoş bir tadı vardır. Bazı kesimle...
Alıç Meyvesi
Alıç Meyvesi
Alıç meyvesi, ağacı 10 metre yüksekliğe ulaşabilir. Ağacın kabuğunda dikenler bulunurken beyaz ve pembe çiçekleri bulunur. Meyvesi hafif ekşi fakat lezzetlidir. İçerisinde bol miktarda bileşik bulundurur. Bu bileşiklere flavonoid bileşikleri denir. A...
Alıç Sirkesi
Alıç Sirkesi
Alıç Sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen doğal ve çok faydalı bir sirkedir. Sağlık açısından çok faydalı olan bu sirkeyi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Alıç sirkesini evde hazırlamak da mümkündür. Sizin için evde kolaylıkla hazırlayabileceği...

 

Alıç Çiçeği
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Yaprağı
Alıç Ekstraktı
Alıç Kurusu
Alıç Faydaları
Alıç Ağacı
Alıç Hapı
Alıç
Alıç Marmelatı
Alıç Meyvesi
Alıç Reçeli
Alıç Sirkesi
Alıç Bitkisi
Alıç Çayı
Alıç Otu
Popüler İçerik
Alıç Bitkisi
Alıç Bitkisi
Alıç Bitkisi, gülgiller familyasından ağaç türleri arasında yer aldığı kabul edilen alıç bitkisi; Kuzey Amerika, Avrupa ve Kuzey Asya' ya ait bir bitk...
Alıç Çayı
Alıç Çayı
Alıç Çayı, alıç ormanlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen, gülgiller familyasından, odunu tornacılıkta değerlendirilen sarı renkli sert bir meyvedi...
Alıç Otu
Alıç Otu
Alıç otu, eski yıllardan günümüze kadar doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan alıç otu, dağlık ve kırsal bölgelerde çalı aralarında veya ormanlık ala...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Alıç Çiçeği
Alıç Dalının Faydaları
Alıç Yaprağı
Alıç Ekstraktı
Alıç Kurusu
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024