alic.gen.tr
alıç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Alıç Marmelatı

Alıç Marmelatı, Alıç meyvesi pembe beyaz renkli çiçekler açan dikenli bir ağaçtan olan bir meyvedir. Alıç meyvesi yabani bir meyve olarak bilinir alıç meyvesi özellikle kırmızı yada sarı renkli olmaktadır. Alıcın mayhoş bir tadı vardır. Bazı kesimlerde alıç muşmula olarak da bilinir alıç meyvesinin özellikle C vitamini başta olmak üzere çeşitli vitaminler içerdiği de bilinir.  İnsan sağlığı içinde çok faydalı bir meyvedir alıcın tansiyon düşürücü özelliği, uyku getirici, kolesterolü düşürdüğü, ishali kestiği ayrıca damar sertliğine de iyi geldiği bilinmektedir. Alıç marmelatı uzun süre kullanılabilen bir marmelattır. Alıç sayesinde kan damarlarda daha rahat pompalanır kanın pompalanmasını ve çok rahat dolaşmasını sağlayan bir özelliğininde olduğu bilinmektedir.  Ayrıca kalp krizi riskini azaltır ve tedavi edici özelliği de bulunur. Şimdi sizlere alıç marmelatı için gerekli olan malzemeler ve alıç marmelatının nasıl yapıldığından bahsedeceğim.

Alıç marmelatı için gerekli olan malzemeler 
  • 750 Gram alıç 
  • 3 Su bardağı ılık su
  • 1 Tatlı kaşığı limon suyu
  • 3 Su bardağı toz şeker
  • Üzeri için badem 
Alıç marmelatı Yapılışı

Öncelikle alıç marmelatı yapmak istediğinizde almış olduğunuz alıçları güzelce temizleyin temizlenen alıçları büyükçe bir tencere içerisine alın ve tencere içerisine suyu ilave edin harlı ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Alıç Marmelatı

. Daha sonra kısık ateşte kaynayan alıç marmelatını küçük delikleri olan süzgeç içerisine dökün ve avuç içiyle alıçları süzgeçten geçirin. Süzgeçten geçirmiş olduğunuz alıç marmelatını yeniden kaynatmak için büyük bir tencereye alın tencere içerisinde toz şekeri ilave ederek kısık ateşte alıç ve şeker koyulaşana kadar karıştırarak pişirin daha sonra pişen alıç ve şeker üzerine limon suyunu da ilave edin. Daha tekrar bir müddet karıştırarak tekrar kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan indirin ve bir kenara soğumaya bırakın. Daha sonra soğuyan alıç marmelatını hazırlamış olduğunuz kahvaltı tabağınıza yeteri kadar alın geriye kalan alıç marmelatını bir kavanoza koyarak ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında saklayın. Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 26.12.2016 11:09:08

Alıç Marmelatı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Alıç Marmelatı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Alıç Çayı

Alıç Çayı, alıç ormanlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen, gülgiller familyasından, odunu tornacılıkta değerlendirilen sarı renkli sert bir meyvedir. Alıç kiraz büyüklüğünde mayhoş bir tada sahiptir. Yabani bir sonbahar meyvesi...

Alıç Otu

Alıç otu, eski yıllardan günümüze kadar doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan alıç otu, dağlık ve kırsal bölgelerde çalı aralarında veya ormanlık alanlarda doğal olarak yetişmektedir. Eski muşmula ve yemişen oto olarak da bilinen...

Alıç Bitkisi

Alıç Bitkisi, gülgiller familyasından ağaç türleri arasında yer aldığı kabul edilen alıç bitkisi; Kuzey Amerika, Avrupa ve Kuzey Asya' ya ait bir bitkidir. Dünya'nın pek çok yerinde yetişebilen alıç bitkisi, Türkiye'nin Batı ve Gü...

Alıç Sirkesi

Alıç Sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen doğal ve çok faydalı bir sirkedir. Sağlık açısından çok faydalı olan bu sirkeyi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Alıç sirkesini evde hazırlamak da mümkündür. Sizin için evde kolaylık...

Alıç Meyvesi

Alıç meyvesi, ağacı 10 metre yüksekliğe ulaşabilir. Ağacın kabuğunda dikenler bulunurken beyaz ve pembe çiçekleri bulunur. Meyvesi hafif ekşi fakat lezzetlidir. İçerisinde bol miktarda bileşik bulundurur. Bu bileşiklere flavonoid...

Alıç Reçeli

Alıç Reçeli, alıç özellikle Kıbrıs bölgesine özgü bir meyvedir. Alıç Kıbrıs'ta çok yaygındır. Alıç yaprağını döken bir ağaç çeşididir. Üstü etli meyvesi çekirdekli bir meyvedir. Alıç Ekim ve kasım aylarında yetişen bir meyve türüd...

Alıç Marmelatı

Alıç Marmelatı, Alıç meyvesi pembe beyaz renkli çiçekler açan dikenli bir ağaçtan olan bir meyvedir. Alıç meyvesi yabani bir meyve olarak bilinir alıç meyvesi özellikle kırmızı yada sarı renkli olmaktadır. Alıcın mayhoş bir tadı v...

Alıç Hapı

Alıç Hapı, Alıç meyvesi kalp damarlarındaki kan akımını artırarak, kalp krizi riskini önler ve tıkalı damarları açma özelliğine sahip bir meyvedir. Alıcın kalp sağlığı üzerine olumlu etkisi pek çok doktor ve araştırmacılar tarafın...

Alıç Ekstraktı

Alıç Ekstraktı, On metreye kadar uzayabilen, dikenli, beyaz ya da pembe çiçekli bir çalıya benzer ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, küçük bir kaç çekirdekli, sarı ya da kırmızı renklidir. Hafif ekşi tada sahip meyvelerdir. Alıç...

Alıç Ağacı

Alıç ağacı, yaklaşık olarak 6-12 metre arasında bir boya sahiptirler. Alıç ağacının çiçekleri pembe ve beyaz şeklinde iki farklı renkte ve dikenli olan alıç ağacı türü  genellikle yabani doğada kendi kendine yetişir. Alıç ağacı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

alıç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018