alic.gen.tr
alıç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Alıç Faydaları

Alıç Faydaları; alıç barut ağacı, ekşimuşmula ve yemişen olarak da bilinmektedir. Alıç faydaları, alıç ağacı on metreye kadar uzayabilen pembe ve beyaz çiçekli, dikenli bir ağaçtır. Alıç faydaları, alıç ağacı meyveleri altı, on milimetre çapında esmer-kırmızı veya kırmızı renklidir. Alıç faydaları, alıç meyvesi hafif ekşimsi ve lezzetlidir. Alıç faydaları, alıç meyvesin de flavonoid bileşikleri çok yüksek oranda bulunmaktadır. Alıç faydaları, alıç meyveleri olgunlaştığında sarımsı, kırmızı bir renk alan yuvarlak görünümlüdür. Alıç faydaları, alıç ülkemizde kayalık, derelere bakan yamaçlarda, taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde, ormanlarda ve dağlık çevrelerde yetişmektedir. Alıç faydaları, alıcın anavatanı Avrupa, Kuzey Amerika ve kuzey Asya'dır. Alıç faydaları, alıç ağacı ülkemizde Batı ve Güneydoğu Anadolu'da yetişmektedir. Alıç faydaları, sağlık için etkin bir şekilde kullanılabilmektedir. Alıç faydaları, alıç ağacı yabani bir ağaçtır ve meyveleri sonbaharda olur. Alıç faydaları, alıç tüketimi uzun süreli kullanımlar için uygun değildir. Doktor gözetiminde kürleri kullanılmalıdır. Kullanımı genellikle dört, sekiz hafta ile sınırlandırılmalıdır. Alıç bitkisinin etkileri 4-8 haftanın sonucunda görülmeye başlanmaktadır. Alıç faydaları, alıç içerisinde bulunan maddeler vücutta birikme, alışkanlık ve zehirlenme gibi özellikler yapmadığı için 4-8 haftalık kullanım için uygundur. Kalp hastalıklarında yaklaşık üç haftalık bir kullanımdan sonra etkileri görülmeye başlanmaktadır.
Alıç Faydaları


Alıç Faydaları;
  • Yüksek tansiyon, 
  • Karın şişliği ve ödem, 
  • Cilt yaraları, 
  • İshal,
  • İdrar kaçırma, 
  • Boğaz ağrısı, 
  • Tenya, 
  • Tıkalı atardamarlar,
  • Karasu hastalığı, 
  • Kalp sorunları, 
  • Göğüs ağrısı, 
  • Damar sertliği, 
  • Stres,
  • Hafıza sorunları, 
  • Kusmayı geçirir, 
  • Mideyi rahatlatır,
Alıç Bitkisi Nasıl Kullanılır;

Muhakkak uzmandan ayrıntılı olarak bilgi alınmalı doğru ve düzenli olarak kullanılmalıdır. Bir tatlı kaşığı kıyılmış alıç yaprağı, çiçeği veya yaprağı bir su bardağı su ile haşlanır. Haşlandıktan sonra on dakika beklenir.  Bekleme süresinin sonunda süzülür ve balla tatlandırılarak kullanılır. Hazırlanan karışım hergün taze olarak 2-3 bardak aç karnına veya öğün aralarında tüketilir.

Alıç İçindekiler;  C vitamini, tanenler, saponinler, glikozitler, Proantosiyanidinnler ve antosiyanidinler içermektedir.

Alıç en çok kalp sorunları için kullanılan bir bitkidir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki ciddi kalp problemi olanlar doktora danışmadan kesinlikle kullanmamalıdır. Alıç bitkisi, tansiyon ilaçları, kalp ilaçları ve diğer bazı ilaçlarla tüketildiğinde güçlü bir etkileşime geçmekte ve yan etkiler ortaya çıkmaktadır. 

Yayınlanma Tarihi : 22.12.2016 12:21:21

Alıç Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Alıç Faydaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Alıç Çayı

Alıç Çayı, alıç ormanlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen, gülgiller familyasından, odunu tornacılıkta değerlendirilen sarı renkli sert bir meyvedir. Alıç kiraz büyüklüğünde mayhoş bir tada sahiptir. Yabani bir sonbahar meyvesi...

Alıç Otu

Alıç otu, eski yıllardan günümüze kadar doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan alıç otu, dağlık ve kırsal bölgelerde çalı aralarında veya ormanlık alanlarda doğal olarak yetişmektedir. Eski muşmula ve yemişen oto olarak da bilinen...

Alıç Bitkisi

Alıç Bitkisi, gülgiller familyasından ağaç türleri arasında yer aldığı kabul edilen alıç bitkisi; Kuzey Amerika, Avrupa ve Kuzey Asya' ya ait bir bitkidir. Dünya'nın pek çok yerinde yetişebilen alıç bitkisi, Türkiye'nin Batı ve Gü...

Alıç Sirkesi

Alıç Sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen doğal ve çok faydalı bir sirkedir. Sağlık açısından çok faydalı olan bu sirkeyi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Alıç sirkesini evde hazırlamak da mümkündür. Sizin için evde kolaylık...

Alıç Reçeli

Alıç Reçeli, alıç özellikle Kıbrıs bölgesine özgü bir meyvedir. Alıç Kıbrıs'ta çok yaygındır. Alıç yaprağını döken bir ağaç çeşididir. Üstü etli meyvesi çekirdekli bir meyvedir. Alıç Ekim ve kasım aylarında yetişen bir meyve türüd...

Alıç Meyvesi

Alıç meyvesi, ağacı 10 metre yüksekliğe ulaşabilir. Ağacın kabuğunda dikenler bulunurken beyaz ve pembe çiçekleri bulunur. Meyvesi hafif ekşi fakat lezzetlidir. İçerisinde bol miktarda bileşik bulundurur. Bu bileşiklere flavonoid...

Alıç Marmelatı

Alıç Marmelatı, Alıç meyvesi pembe beyaz renkli çiçekler açan dikenli bir ağaçtan olan bir meyvedir. Alıç meyvesi yabani bir meyve olarak bilinir alıç meyvesi özellikle kırmızı yada sarı renkli olmaktadır. Alıcın mayhoş bir tadı v...

Alıç Hapı

Alıç Hapı, Alıç meyvesi kalp damarlarındaki kan akımını artırarak, kalp krizi riskini önler ve tıkalı damarları açma özelliğine sahip bir meyvedir. Alıcın kalp sağlığı üzerine olumlu etkisi pek çok doktor ve araştırmacılar tarafın...

Alıç Ağacı

Alıç ağacı, yaklaşık olarak 6-12 metre arasında bir boya sahiptirler. Alıç ağacının çiçekleri pembe ve beyaz şeklinde iki farklı renkte ve dikenli olan alıç ağacı türü  genellikle yabani doğada kendi kendine yetişir. Alıç ağacı...

Alıç Faydaları

Alıç Faydaları; alıç barut ağacı, ekşimuşmula ve yemişen olarak da bilinmektedir. Alıç faydaları, alıç ağacı on metreye kadar uzayabilen pembe ve beyaz çiçekli, dikenli bir ağaçtır. Alıç faydaları, alıç ağacı meyveleri altı, on mi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

alıç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018