alic.gen.tr
alıç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Alıç Çayı

Alıç Çayı, alıç ormanlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen, gülgiller familyasından, odunu tornacılıkta değerlendirilen sarı renkli sert bir meyvedir. Alıç kiraz büyüklüğünde mayhoş bir tada sahiptir. Yabani bir sonbahar meyvesi olan alıç antioksidan açıdan oldukça zengindir. Kalp sağlığı için faydalıdır. Kalp çarpıntısı, ritim bozukluğu, kalp kaslarında zayıflık, hipertansiyon ve damar sertliği gibi pek çok hastalıkta şifa verici bir meyvedir. Ayrıca sinir sistemini yatıştırma, idrar söktürme, baş ağrısı giderme, mide rahatsızlıkları ve uykusuzluk için doğal bir çözümdür. Kalp sağlığı için kullanılmak istendiğinde 6-8 haftalık uygulanacak alıç çayı kalbe önemli ölçüde destek sağlamaktadır. Alıç çayı alternatif tıpta doğal şifa kaynakları arasında yer alır. Alıcın yaprağından, çiçeğinden ve meyvesinden fayda sağlanır. Alıç çayı bağımlılık yapma özelliğine sahip olmadığı gibi uzun süreli kullanımlarda da vücuda bilinen herhangi bir zararı yoktur. Son derece doğaldır.

Alıç çayı nasıl yapılır?

Alıç çayı kullanımı için kalp ilacı kullanan kişilerin mutlaka doktor tavsiyesi üzerine kullanmaları gerekir, çünkü uzun süreli kullanımlarda alıç çayı damar genişletme etkisine sahiptir, aynı özellik kullanılan kalp ilaçlarında da olduğundan dolayı mutlaka doktora danışılarak kullanılmalıdır.

Alıç çayı hazırlamak için alıcın hem yapraklarından, hem meyvesinden hem de çiçeklerinden faydalanabilirsiniz.

Alıç Çayı

Karıştırdığınız yaprak, çiçek ve meyveden önceden kaynatılmış bir su bardağı sıcak suya bir tatlı kaşığı eklenir ve 15 dakika kadar alıç çayı demlenmeye bırakılır. Alıç bitkisinin en faydalı kısmı yaprakları olarak gösterilse de meyve kısmı da çaya aroma vermektedir. Alıcın meyvesini kullanırken bir miktar ezerek çaya dahil ederseniz içeriğindeki maddeler çaya daha fazla geçer.

Alıç çayını sadece kalp sağlığı için değil detoks ve zayıflama amaçlıda kullanabilirsiniz. Çünkü alıç çayının içindeki etken maddeler iştah kapatarak daha az yemenize destek olmaktadır.

Ayrıca alıç çayı vücuttaki kan dolaşımını artırdığından dolayı el- ayak üşümesi gibi sıkıntısı olanlar alıç çayından faydalanabilirler. Organlara kan dolaşımını artırdığı için önerilmektedir.

Alıç çayına dair herhangi bir yan etki olmamasına karşın, bazı kişilerde mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, kaşıntı ve çarpıntı halleri gözlemlenmiştir. Ayrıca hamile ve emzirme dönemindeki kadınları kesinlikle alıç çayı tüketmemesi gerekir. Kan inceltici ilaç kullanan kişiler ve tansiyon ilacı kullananlarda mutlaka doktorlarına danışarak alıç çayı tüketmelidirler. Çünkü alıç çayı bu ilaçlarla etkileşime geçerek istenmeyen zararlara neden olabilir.

Yayınlanma Tarihi : 22.12.2016 12:21:11

Alıç Çayı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Alıç Çayı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Alıç Çayı

Alıç Çayı, alıç ormanlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen, gülgiller familyasından, odunu tornacılıkta değerlendirilen sarı renkli sert bir meyvedir. Alıç kiraz büyüklüğünde mayhoş bir tada sahiptir. Yabani bir sonbahar meyvesi...

Alıç Otu

Alıç otu, eski yıllardan günümüze kadar doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan alıç otu, dağlık ve kırsal bölgelerde çalı aralarında veya ormanlık alanlarda doğal olarak yetişmektedir. Eski muşmula ve yemişen oto olarak da bilinen...

Alıç Bitkisi

Alıç Bitkisi, gülgiller familyasından ağaç türleri arasında yer aldığı kabul edilen alıç bitkisi; Kuzey Amerika, Avrupa ve Kuzey Asya' ya ait bir bitkidir. Dünya'nın pek çok yerinde yetişebilen alıç bitkisi, Türkiye'nin Batı ve Gü...

Alıç Sirkesi

Alıç Sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen doğal ve çok faydalı bir sirkedir. Sağlık açısından çok faydalı olan bu sirkeyi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Alıç sirkesini evde hazırlamak da mümkündür. Sizin için evde kolaylık...

Alıç Meyvesi

Alıç meyvesi, ağacı 10 metre yüksekliğe ulaşabilir. Ağacın kabuğunda dikenler bulunurken beyaz ve pembe çiçekleri bulunur. Meyvesi hafif ekşi fakat lezzetlidir. İçerisinde bol miktarda bileşik bulundurur. Bu bileşiklere flavonoid...

Alıç Reçeli

Alıç Reçeli, alıç özellikle Kıbrıs bölgesine özgü bir meyvedir. Alıç Kıbrıs'ta çok yaygındır. Alıç yaprağını döken bir ağaç çeşididir. Üstü etli meyvesi çekirdekli bir meyvedir. Alıç Ekim ve kasım aylarında yetişen bir meyve türüd...

Alıç Marmelatı

Alıç Marmelatı, Alıç meyvesi pembe beyaz renkli çiçekler açan dikenli bir ağaçtan olan bir meyvedir. Alıç meyvesi yabani bir meyve olarak bilinir alıç meyvesi özellikle kırmızı yada sarı renkli olmaktadır. Alıcın mayhoş bir tadı v...

Alıç Hapı

Alıç Hapı, Alıç meyvesi kalp damarlarındaki kan akımını artırarak, kalp krizi riskini önler ve tıkalı damarları açma özelliğine sahip bir meyvedir. Alıcın kalp sağlığı üzerine olumlu etkisi pek çok doktor ve araştırmacılar tarafın...

Alıç Ekstraktı

Alıç Ekstraktı, On metreye kadar uzayabilen, dikenli, beyaz ya da pembe çiçekli bir çalıya benzer ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, küçük bir kaç çekirdekli, sarı ya da kırmızı renklidir. Hafif ekşi tada sahip meyvelerdir. Alıç...

Alıç Ağacı

Alıç ağacı, yaklaşık olarak 6-12 metre arasında bir boya sahiptirler. Alıç ağacının çiçekleri pembe ve beyaz şeklinde iki farklı renkte ve dikenli olan alıç ağacı türü  genellikle yabani doğada kendi kendine yetişir. Alıç ağacı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

alıç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018